BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

1- Internet başvurusu tamamlandıktan sonra alınacak başvuru formu çıktısı

2- Staj yapılacak olan yükseköğretim kurumu (“Genişletilmiş (Extended) ” veya “Yalnızca Staj Faaliyeti için Geçerli (Placement Only)” Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olmalıdır), işletme, özel/resmi kurumdan öğrencilerin staj yapacakları süreyi ve hangi konuda staj yapacaklarını gösteren davet mektubu. (Davet mektubu araştırmak için

https://erasmusintern.org/ adresinden yararlanılabilir)

3- Kısa özgeçmiş (Tercihen Europass CV)

64- Not Dökümü

5- Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi*

* 2019-2020 Staj Hareketlilikleri için yapılacak başvurularda, son 5 yıl içerisinde düzenlenen merkezi sınavın yanında, Ankara Üniversitesi TÖMER ve Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından bireysel olarak gerçekleştirilen seviye belirleme sınavları (son 5 yıl), YÖK DİL ve YDS’den (son 5 yıl) alınmış olan puanlar geçerli olacaktır. Bu sınavlara ek olarak, ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan alınmış olan puanlar kabul edilecektir. Uluslararası geçerliliği, ilgili akademik birim tarafından kabul edilen diğer sınavların sonuçları, yüzlük sisteme dönüştürülerek kabul edilecektir.

Staj ile ilgili ayrıntılı bilgi için Bk.  2019-2020_Ogrenci_Staj_Hareketliligi_2._Ilani.