2021-2022 GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI
(2020 Proje Dönemi)
Değerli Öğrencilerimiz,
Erasmus öğrenim hareketliliğine ilişkin başvurunuzu yapmadan önce, internet sayfamızda yer alan diğer duyurularla birlikte, aşağıdaki açıklamaların tamamını dikkatli bir şekilde okuyunuz ve tercihlerinizi yapmadan önce, karşı kurumların özel koşullarını internet sayfamızdaki anlaşmalar sayfasından ve kendi Erasmus sayfalarından inceleyiniz.
 
Erasmus + Programı kapsamında 2021-2022 akademik yılı güz dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulmak üzere hazırlanan ilan metni aşağıda sunulmuştur. Söz konusu ilan 2020-2021 Güz döneminde (Hukuk ve Diş Hekimliği Fakülteleri için, en geç 31 Mayıs 2022’de sona ermek kaydıyla bir akademik yıl) gerçekleştirilecek faaliyetleri kapsamaktadır.  Bu tarih aralığı dışında gerçekleştirilen hareketlilikler, hiçbir şekilde bu ilan kapsamında değerlendirilemez.
2021 proje dönemi teklif çağrısı, henüz AB Komisyonu tarafından yayımlanmamış olup, Erasmus Programının yeni dönemi hayata geçirildiğinden, ayrıca bahar dönemi için ilana çıkılacaktır.
Birimlerimizden hareketliliğe katılmak isteyen öğrenciler, kendi birimlerine ait kontenjanlara başvuruda bulunabileceklerdir. 2021-2022 döneminde geçerli olacak kontenjanlara“app.erasmus.ankara.edu.tr” adresindeki “Anlaşmalar Listesi” menüsünden erişilebilir. Bu listede belirtilen kontenjanlar, gönderilebilecek azami öğrenci sayısını göstermektedir. Kontenjanlarda, ilan süresince değişiklik olabilir.
 
Koordinatörlük, tahsis edilecek hibe toplamının, tüm seçilecek öğrencilere yetemeyeceğini öngörmesi durumunda, daha az sayıda öğrencinin faaliyete hibeli olarak katılmalarına  karar verebilir.
 
Öğrenciler tercih yaparken sadece “Program Ülkeleri” ne ait üniversitelerden yararlanabileceklerdir. Program ülkeleri aşağıda belirtilmiştir. Bunun dışında kalan ülkeler “Ortak Ülkeler” kategorisinde yer almaktadır ve bu çağrı kapsamına girmemektedir.
 

  • AB üyesi ülkeler
  • AB üyesi olmayan program ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya, Sırbistan)

 
BAŞVURU TARİHLERİ
 
İLAN TARİHİ: 07/01/2021
 
SON BAŞVURU TARİHİ: 27/01/2021 (TSİ 23:55’te sistem başvuruya kapanacaktır)
 
BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ